بررسی اثر چای وقهوه بر تغيير رنگ کامپوزيت نانوفيلد و ميکروهيبريد

نصوحی, نگین and حوریزاد, مریم and ترابزاده طاری, نازنین (2011) بررسی اثر چای وقهوه بر تغيير رنگ کامپوزيت نانوفيلد و ميکروهيبريد. مجله تحقیق در علوم دندانپزشکی, 7 (4). pp. 18-22. ISSN 2008-4676

[img]
Preview
Text
Res Dent Sci-v7n4p18-fa.pdf

Download (245kB) | Preview
Official URL: http://www.jrds.ir/browse.php?a_id=31&sid=1&slc_la...

Abstract

خلاصه : سابقه و هدف : تغيير رنگ ترميم های کامپوزيتی يکی از دلايل شايع تعويض اين ترميم ها می باشد که می تواند در اثر عوامل داخلی و خارجی بروز کند. اين تحقيق با هدف بررسی و مقايسه قابليت رنگ پذيری دو نوع کامپوزيت نانوفيلد و ميکروهيبريد در محيط های چای و قهوه انجام شد. مواد و روش ها: اين مطالعه تجربی به صورت آزمايشگاهی بر روی 30 نمونه کامپوزيت Premise و Point 4 انجام شد. نمونه ها به شش گروه پنج تايی تقسيم شدند. پس از رنگ سنجی اوليه با دستگاه اسپکتروفوتومتر نمونه ها به مدت يک هفته در محيط های آب مقطر ، چای و قهوه نگهداری شدند و سپس رنگ سنجی نهايی انجام شد. ميزان تغيير رنگ (ΔE) برای تمامی نمونه ها محاسبه شد . محاسبه آماری يافته ها توسط آزمونهای Two- Way ANOVA ، student T-test و Post Hoc Tukey انجام شد. يا فته ها: ميزان تغيير رنگ در هر دو گروه کامپوزيتی در محيط های چای و قهوه معنی دار بود( 05/0 > P ) اما تفاوت معنی داری در ميزان تغيير رنگ دو نوع کامپوزيت مشاهده نشد. همچنين تفاوت ميزان تغيير رنگ در محيط های چای و قهوه نيز معنی دار نبود . نتيجه گيری : در هر دو کامپوزيت Premise و Point 4 تغيير رنگ ناشی از چای و قهوه از لحاظ کلينيکی قابل توجه بود.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: کامپوزيت نانوفيلد،کامپوزيت ميکرو هيبريد ، Premise , Point 4 ،تغيير رنگ ،چای ، قهوه
Subjects: WU Dentistry. Oral surgery
Divisions: Faculty of Dentistry
Depositing User: سمیه باغبانی
Date Deposited: 27 Sep 2014 14:16
Last Modified: 28 Oct 2017 10:42
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/1059

Actions (login required)

View Item View Item