مطالعه اثر آنتی اکسيدانی عصاره تام و فلاونوييدی گياه سس (Cuscuta lehmanniana Bunge) بر سلول های 12 PC مدل ديابتيک

فرهادی, مونا and جامعی, سيد بهنام الدين and حيات, پریسا (2011) مطالعه اثر آنتی اکسيدانی عصاره تام و فلاونوييدی گياه سس (Cuscuta lehmanniana Bunge) بر سلول های 12 PC مدل ديابتيک. مجله علوم پزشکی رازی, 18 (90). pp. 17-26. ISSN 2228-7051

[img]
Preview
Text
RJMS-v18n90p17-fa.pdf

Download (1MB) | Preview
Official URL: http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_id=1964&sid=1&...

Abstract

زمينه و هدف : نوروپاتی های محيطی و مرکزی يکی از مهمترين عوارض ابتلا به ديابت شيرين می باشد، تاکنون مکانيسم های دقيق سلولی و مولکولی نوروتوکسيسيتی ناشی از افزايش گلوکز مشخص نگرديده است. در تحقيقات سال های اخير به نقش راديکال های آزاد به عنوان يکی از دلايل نوروپاتی های ديابتيک توجه شده است. بر اين مبنا استفاده از آنتی اکسيدان ها يکی از گزينه های درمانی برای جلوگيری از آسيب های ناشی از عوامل استرس اکسيداتيو مانند افزايش گلوکز می باشد. در تحقيق حاضر اثرآنتی اکسيدانی عصاره تام و فلاو نوييدی گياه سس با نام علمی Cuscuta lehmanniana Bunge ، که گياه انگلی بومی ايران می باشد ، برسلول‌های 12 PC تحت تيمار با افزايش گلوکز به عنوان مدل سلولی نوروپاتی ديابتيک استفاده گرديد. روش کار : در تحقيق حاضر از سلول های رده 12 PC در محيط کشت با افزايش گلوکز به عنوان القا مدل سلولی نوروپاتی ديابتيک استفاده گرديده است.از گياه سس، پس از جمع آوری عصاره تام و فلاونوييدی تهيه گرديد. فعاليت به دام اندازی راديکال های آزاد عصاره های گياه به روش (2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl) DPPH و سپس اثر عصاره تام و فلاو نوييدی بر روی سلول های 12 PC تحت افزايش گلوکز با استفاده از تست MTT ، رنگ آميزی هسته ای PI-Annexin و وسترن بلاتينگ ( Western blot ) برای پروتئين پروآپوپتوتيک Bax مورد مطالعه قرار گرفت . يافته ‌ ها : نتايج DPPH نشان داد که عصاره تام و فلاو نوييدی گياه سس دارای خاصيت به دام اندازی راديکال های آزاد می باشند. پس از به کار بردن عصاره فلاو نوييدی با غلظت µg/ml 50 راديکال های آزاد نسبت به گروه کنترل، 45/70% کاهش نشان داده اند . نتايج تست MTT هم چنين نشان داد که عصاره تام گياه در غلظت 100µg/ml و عصاره فلاو نوييدی با غلظت 50µg/ml توان حياتی سلول ها را به ترتيب 70 و 83% افزايش داده است. رنگ آميزی Annexin نشان داد که تعداد سلول های آپوپتوتيک در مقايسه با گروه کنترل از 2/38% به 8/15% کاهش يافته است، سنجش وسترن بلاتينگ هم چنين نشان دهنده کاهش معنی دار بيان پروتئين پروآپوپتوتيک Bax متعاقب استفاده از عصاره تام و فلاونوييدی می ‌ باشد. نتيجه گيری: بر اساس يافته های اين تحقيق عصاره تام و فلاونوييدی گياه سس دارای خاصيت نوروپروتکتيو در برابر افزايش گلوکز در محيط کشت می ‌ باشند، به نظر می رسد خواص درمانی اين گياه بتواند در کنترل و يا کاهش نوروپاتی های ديابتيک موثر واقع گردد.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: گياه سس، نوروپاتي ديابتيك، سلول هاي 12 PC
Subjects: R Medicine > RD Surgery
Divisions: Other Journal > Razi Journal of Medical Sciences
Depositing User: Touba Derakhshande
Date Deposited: 15 Oct 2014 09:36
Last Modified: 15 Oct 2014 09:36
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/1291

Actions (login required)

View Item View Item