بررسی میزان آگاهی، نگرش و اظهار عملکرد کارگران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در خصوص نحوه آماده سازی و عرضه بهداشتی سبزیجات استان بوشهر در سال 1391

مرادیان, فاطمه and فخرائی, حسن and انصاری فر, اکرم بررسی میزان آگاهی، نگرش و اظهار عملکرد کارگران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در خصوص نحوه آماده سازی و عرضه بهداشتی سبزیجات استان بوشهر در سال 1391. دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر. (Unpublished)

[img]
Preview
Text
بررسی میزان آگاهی، نگرش و اظهار عملکرد کارگران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی.pdf

Download (671kB) | Preview
Official URL: http://eprints.bpums.ac.ir

Abstract

مقدمه و هدف: تامین غذای سالم، سلامت جامعه را تضمین می ¬کند. عمده ترین علت مرگ ناشی از اسهال دنیا، بیماری های منتقله از آب و غذا می باشد. کارگران مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، نقش مهمی در این خصوص ایفا می کنند. مواد و روشها: نوع مطالعه مقطعی بود. گردآوری داده ها از طریق مصاحبه حضوری و با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت انجام شد. در این مطالعه هم بر اساس شهرستان و هم نوع صنف لایه بندی صورت گرفت. تحلیل داده ها، با آزمون¬های X2، ANOVA و رگرسیون خطی و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام شد. يافته ها: میانگین سنی 400 شرکت کننده مطالعه، 74/6 38/31 سال بود. 3% افراد بیسواد، 12% سواد خواندن و نوشتن، 57% کمتر از دیپلم و بقیه دیپلم و بالاتر بودند. میانگین نمره آگاهی مصاحبه¬شوندگان (11/1 ) 07/3 بود. 6 نفر از افراد نمره صفر و 36 نفر (9%) نمره کامل کسب نمودند (جدول 3). میانگین نمره نگرش مصاحبه¬شوندگان (14/1 ) 91/2 بود. 4% از افراد نمره صفر و 7/38% نمره کامل کسب نمودند (جدول 4). میانگین نمره اظهار عملکرد مصاحبه¬شوندگان (82/1 ) 92/7 بود. کمترین نمره افراد در این خصوص 1 بود. 5/3% افراد نمره کامل کسب نمودند. نمره آگاهی 63% افراد کمتر از 60% بود. بدترین میانگین نمره نگرش، مربوط به شهرستان کنگان و بهترین وضعیت مربوط به جم بود (p<0.001). در خصوص نمره آگاهی چنین رابطه ای مشاهده نشد. کارگران شهرستانهایی که آموزشگاه صنوف داشتند نسبت به کارکنان سایر شهرستانها نمره نگرش بهتری کسب کردند اما نمره آگاهی تفاوتی نداشت. بین میانگین نمره آگاهی و نگرش با سابقه کار، سن و جنس با استفاده از ANOVA رابطه ای مشاهده نشد، اما با نوع واحد رابطه معنی دار بود. سابقه کار و مدرک تحصیلی به طور مستقل با نگرش رابطه داشتند، اما سن و جنس چنین رابطه¬ای نداشتند. از میان کلیه متغیرها تنها مدرک تحصیلی به طور مستقل با آگاهی ارتباط داشت. نتيجه‌گيري: به دلیل موقعیت خاص استان بوشهر خصوصا در دو منطقه شمال (شهرستان گناوه) و جنوب ( منطقه ویژه پارس جنوبی در عسلویه شهرستان کنگان) و تعدد انواع اماکن تهیه و توزیع مواد غذایی، استقرار آموزشگاه صنوف حداقل در این دو منطقه در ارتقاء وضعیت صنوف حساس استان کمک کننده خواهد بود.

Item Type: Other
Uncontrolled Keywords: آگاهی، نگرش، صنوف مواد غذایی
Subjects: R Medicine > R Medicine (General)
Depositing User: سیده سمیه موسوی نژاد
Date Deposited: 30 Oct 2014 07:36
Last Modified: 03 Jan 2015 11:50
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/1527

Actions (login required)

View Item View Item