تقدسی, محسن and افاضل, محمدرضا and سيدی, محمود (2007) بررسی ارتباط عادات غذايی با بيماری ايسکمی قلب. مجله علوم پزشکی رازی, 14 (54). pp. 53-62. ISSN 2228-7051
|
Text
RJMS-v14n54p53-fa.pdf Download (180kB) | Preview |
Abstract
زمينه و هدف: امروزه بيماریهای قلب و عروق، شايعترين علت مرگومير میباشند. هزينه سالانه بيماریهای قلبی ـ عروقی، بخش مهمی از هزينههای درمانی را به خود اختصاص میدهد. با توجه به نقش شيوه زندگی از جمله عادات غذايی در بروز بيماریهای قلب و عروق، اين مطالعه با هدف تعيين ارتباط عادات غذايی با بيماری ايسکمی قلب در بيماران بستری در بيمارستان شهيد بهشتی کاشان انجام شد. روش بررسی: اين مطالعه از نوع مورد ـ شاهدی(Case control) بوده که بر روی 400 نفر از بيماران(200 مورد مبتلا به بيماری ايسکمی قلب و 200 مورد غير ايسکمی)، انجام گرفت. دادهها از طريق پرسشنامهای که شامل متغيرهای سن، جنس، شغل، ميزان تحصيلات، محل سکونت، تأهل، ميزان مصرف نمک، ميزان مصرف چربی و نوع چربی، پرخوری، استفاده از غذاهای شيرين و نشاستهدار، ميزان مصرف ميوه و سبزی، عادت به مصرف چای و قهوه، مصرف الکل، نوع گوشت مصرفی و لبنيات بود و اعتبار علمی آن، از طريق اعتبار محتوا و اعتماد آن، از طريق آزمون مجدد بدست آمده بود، جمعآوری گرديدند. اطلاعات بدست آمده به وسيله نرمافزار EP15 و با استفاده از تست مجذور کای(Chi-square) تجزيه و تحليل شد. يافتهها: در اين مطالعه از 400 نفر بيمار بررسی شده، 200 نفر، بيماران ايسکميک و مابقی، بيماران غير ايسکميک بودند. 70 نفر(35%) در گروه سنی 66 سال به بالا قرار داشتند و 121 نفر(7/60%) مرد، 174 نفر(87%) متاهل، 124 نفر(62%) بیسواد و 136 نفر(68%) ساکن شهر کاشان بودند. يافتهها نشان داد که بين مصرف غذای شور و ابتلا به بيماری ايسکمی قلب، ارتباط معنیداری وجود داشت(0001/0p<). همچنين بين مصرف غذای چرب با بيماری مذکور، ارتباط معنیداری وجود داشت(0003/0P<). بين مصرف ميوه، سبزيجات، لبنيات و مواد نشاستهای با ابتلا به بيماری ايسکمی، ارتباط معنیداری مشاهده شد(001/0P<). ارتباط بين مصرف آجيل و گوشت با ابتلا به بيماری ايسکمی قلبی، معنیدار بود(00001/0P<). بيماران ايسکميک بيش از بيماران غير ايسکميک، سابقه مصرف الکل داشتند و بين مصرف الکل با بيماری ايسکمی قلب، ارتباط معنیداری نشان داده شد(02/0P<). ارتباط بين مصرف سيگار و شيوع بيماری ايسکمی قلبی، معنیدار بود(04/0P<). يافتهها، بين نوع روغن و کره مصرفی، پرخوری و مصرف چای و قهوه با بيماری ايسکمی قلب، ارتباط معنیداری نشان ندادند. نتيجهگيری: با توجه به نقش تغذيه در بروز بيماری ايسکمی قلب، اصلاح عادات غذايی در جهت مصرف بيشتر ميوه، سبزيجات، لبنيات کم چرب، گوشت سفيد و اجتناب از مصرف اضافه نمک، چربی، گوش قرمز و همچنين الکل، توصيه میشود.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | بيماری ايسکمی قلب، شيوه زندگی،عادات غذايی |
Subjects: | R Medicine > R Medicine (General) |
Divisions: | Other Journal > Razi Journal of Medical Sciences |
Depositing User: | Touba Derakhshande |
Date Deposited: | 27 Nov 2014 15:10 |
Last Modified: | 27 Nov 2014 15:10 |
URI: | http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/1896 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |