بررسی ارتباط عادات غذايی با بيماری ايسکمی قلب

تقدسی, محسن and افاضل, محمدرضا and سيدی, محمود (2007) بررسی ارتباط عادات غذايی با بيماری ايسکمی قلب. مجله علوم پزشکی رازی, 14 (54). pp. 53-62. ISSN 2228-7051

[img]
Preview
Text
RJMS-v14n54p53-fa.pdf

Download (180kB) | Preview
Official URL: http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_id=699&sid=1&s...

Abstract

زمينه و هدف: امروزه بيماری‌های قلب و عروق، شايع‌ترين علت مرگ‌ومير می‌باشند. هزينه سالانه بيماری‌های قلبی ـ عروقی، بخش مهمی از هزينه‌های درمانی را به خود اختصاص می‌دهد. با توجه به نقش شيوه زندگی از جمله عادات غذايی در بروز بيماری‌های قلب و عروق، اين مطالعه با هدف تعيين ارتباط عادات غذايی با بيماری ايسکمی قلب در بيماران بستری در بيمارستان شهيد بهشتی کاشان انجام شد. روش بررسی: اين مطالعه از نوع مورد ـ شاهدی(Case control) بوده که بر روی 400 نفر از بيماران(200 مورد مبتلا به بيماری ايسکمی قلب و 200 مورد غير ايسکمی)، انجام گرفت. داده‌ها از طريق پرسشنامه‌ای که شامل متغيرهای سن، جنس، شغل، ميزان تحصيلات، محل سکونت، تأهل، ميزان مصرف نمک، ميزان مصرف چربی و نوع چربی، پرخوری، استفاده از غذاهای شيرين و نشاسته‌دار، ميزان مصرف ميوه و سبزی، عادت به مصرف چای و قهوه، مصرف الکل، نوع گوشت مصرفی و لبنيات بود و اعتبار علمی آن، از طريق اعتبار محتوا و اعتماد آن، از طريق آزمون مجدد بدست آمده بود، جمع‌آوری گرديدند. اطلاعات بدست آمده به وسيله نرم‌افزار EP15 و با استفاده از تست مجذور کای(Chi-square) تجزيه و تحليل شد. يافته‌ها: در اين مطالعه از 400 نفر بيمار بررسی شده، 200 نفر، بيماران ايسکميک و مابقی، بيماران غير ايسکميک بودند. 70 نفر(35%) در گروه سنی 66 سال به بالا قرار داشتند و 121 نفر(7/60%) مرد، 174 نفر(87%) متاهل، 124 نفر(62%) بی‌سواد و 136 نفر(68%) ساکن شهر کاشان بودند. يافته‌ها نشان داد که بين مصرف غذای شور و ابتلا به بيماری ايسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری وجود داشت(0001/0p<). همچنين بين مصرف غذای چرب با بيماری مذکور، ارتباط معنی‌داری وجود داشت(0003/0P<). بين مصرف ميوه، سبزيجات، لبنيات و مواد نشاسته‌ای با ابتلا به بيماری ايسکمی، ارتباط معنی‌داری مشاهده شد(001/0P<). ارتباط بين مصرف آجيل و گوشت با ابتلا به بيماری ايسکمی قلبی، معنی‌دار بود(00001/0P<). بيماران ايسکميک بيش از بيماران غير ايسکميک، سابقه مصرف الکل داشتند و بين مصرف الکل با بيماری ايسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری نشان داده شد(02/0P<). ارتباط بين مصرف سيگار و شيوع بيماری ايسکمی قلبی، معنی‌دار بود(04/0P<). يافته‌ها، بين نوع روغن و کره مصرفی، پرخوری و مصرف چای و قهوه با بيماری ايسکمی قلب، ارتباط معنی‌داری نشان ندادند. نتيجه‌گيری: با توجه به نقش تغذيه در بروز بيماری ايسکمی قلب، اصلاح عادات غذايی در جهت مصرف بيش‌تر ميوه، سبزيجات، لبنيات کم چرب، گوشت سفيد و اجتناب از مصرف اضافه نمک، چربی، گوش قرمز و همچنين الکل، توصيه می‌شود.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: بيماری ايسکمی قلب، شيوه زندگی،عادات غذايی
Subjects: R Medicine > R Medicine (General)
Divisions: Other Journal > Razi Journal of Medical Sciences
Depositing User: Touba Derakhshande
Date Deposited: 27 Nov 2014 15:10
Last Modified: 27 Nov 2014 15:10
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/1896

Actions (login required)

View Item View Item