بررسی اثر تزريق هپارين بر غلظت‌های گلوکز و لاکتات پلاسما هنگام فعاليت ورزشی زير بيشينه

ایزدی, مجتبی and ناظم, فرزاد and ظریفیان, اصغر and اقدامی, انوش and خورشیدی, داوود (2009) بررسی اثر تزريق هپارين بر غلظت‌های گلوکز و لاکتات پلاسما هنگام فعاليت ورزشی زير بيشينه. دوماه نامه طب جنوب, 12 (3). pp. 189-197. ISSN 4374-1735

[img]
Preview
Text
BPUMS-v12n3p189-fa.pdf

Download (261kB) | Preview
Official URL: http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_id=191&sid=1&...

Abstract

زمينه: برخی مطالعات اشاره می کنند که افزايش موجوديت اسيد چرب آزاد پلاسما به افزايش اکسيداسيون چربی و کاهش مصرف کربوهيدرات در عضله اسکلتی و کل بدن هنگام فعاليت ورزشی منجر می شود. هدف از اجرای اين مطالعه، تعيين اثر تزريق هپارين روی برخی فاکتورهای اثرگذار در عملکرد و متابوليسم هوازی هنگام فعاليت ورزشی زير بيشينه است. مواد و روش‌ها: 30 مرد سالم در قالب دو گروه تجربی (15 نفر) و کنترل (15نفر) يک آزمون ارگومتری را با شدت 70 درصد حداکثر اکسيژن مصرفی به مدت 20 دقيقه در دو مرحله؛ مرحله اول (اجرای آزمون ورزشی بدون تزريق هپارين يا لاکتوز) و مرحله دوم (تزريق هپارين يا لاکتوز قبل از اجرای آزمون ورزشی به ترتيب در گروه های تجربی و کنترل) اجرا نمودند. بلافاصله پس از اتمام هر آزمون، نمونه‎گيری خون به منظور اندازه گيری غلظت های پلاسمايی لاکتات و گلوکز و ميزان فعاليت آنزيم لاکتات دهيدروژناز به عمل آمد. حداکثر اکسيژن مصرفی هنگام اجرای آزمون نيز اندازه گيری شد. يافته ها توسط آزمون تی مستقل و جفت در هر دو گروه با هم مقايسه شدند. يافته‌ها: تزريق هپارين به تغييری در غلظت گلوکز و لاکتات پلاسما و ميزان فعاليت لاکتات دهيدروژناز منجر نشد (05/0 واژه‌های کلیدی: هپارين، اسيد چرب آزاد، متابوليسم، ورزش هوازی، لاکتات، گلوکز،

Item Type: Article
Subjects: R Medicine > R Medicine (General)
Divisions: Research Center > The Persian Gulf Tropical Medicine Research Center
Depositing User: Touba Derakhshande
Date Deposited: 11 Aug 2014 09:39
Last Modified: 30 Sep 2014 10:00
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/229

Actions (login required)

View Item View Item