بررسی اپيدميولوژيک آپانديسيت خوشه‌ای در استان چهارمحال و بختياری

احمدی, علی and خدیوی, رضا (2008) بررسی اپيدميولوژيک آپانديسيت خوشه‌ای در استان چهارمحال و بختياری. دوماه نامه طب جنوب, 11 (1). pp. 40-46. ISSN 4374-1735

[img]
Preview
Text
BPUMS-v11n1p40-fa.pdf

Download (184kB) | Preview
Official URL: http://ismj.bpums.ac.ir/browse.php?a_id=135&sid=1&...

Abstract

زمينه: آپانديسيت شايع ترين بيماری و علت شکم درد منجر به جراحی است. آنچه ما را بر آن داشت تا به بررسی اين موضوع بپردازيم فراوانی غيرمنتظره موارد مظنون به آپانديسيت به صورت خوشه ای (گروهی) و تعيين علل آن در استان چهارمحال و بختياری بوده است. مواد و روش‌ها: در يک مطالعه تحليلی گذشته نگر از نوع مورد– شاهدی مبتنی بر جمعيت از 11 روستای بخش بازفت شهرستان کوهرنگ واقع در استان چهارمحال و بختياری، 54 نفر به عنوان گروه مورد انتخاب و با 54 نفر به عنوان گروه شاهد، مورد مقايسه قرار گرفتند. برای هر دو گروه مورد و شاهد، يادآمد خوراکی آنها پرسش گرديد. يافته‌ها: ميزان بروز آپانديسيت در يازده روستای مورد بررسی 57/1 درصد و در روستايی با جمعيت 275 نفر که کانون تلقّی گرديد، 12 درصد بود. ميزان صحت آپانديسيت بر اساس پاتولوژی 1/57 درصد به دست آمد. با مقايسه سوابق مواجهه در گروه های مورد بررسی، علل اصلی درد شکم در افراد مظنون به آپانديسيت، مصرف سبزيجات وحشی (کوهی) به نام‎های کنگر، کرفس، تره، لوه و مچه به تنهايی با 75/7= OR و (87/21 – 8/2): CI 95% يا مخلوط با ماست محلی و مصرف ترکيبی به نام تليکه با 25/6 = OR و (1/16 – 4/2) :CI 95% بوده است. نتيجه گيری: در معاينات پزشکی افراد مظنون به آپانديسيت گروهی و کانديد آپاندکتومی، توجه به تاريخچه مصرف مواد غذايی، مخصوصاً سبزيجات کوهی (وحشی) و محلی ضروری و مهم به نظر می رسد. واژه‌های کلیدی: آپانديسيت خوشه‌ای، سبزيجات وحشی، آپاندکتومی، مواد غذايی،

Item Type: Article
Subjects: R Medicine > R Medicine (General)
Divisions: Research Center > The Persian Gulf Tropical Medicine Research Center
Depositing User: Touba Derakhshande
Date Deposited: 13 Aug 2014 04:41
Last Modified: 24 Aug 2014 06:10
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/273

Actions (login required)

View Item View Item