دانشمند, عبدالرضا and رسولی, منوچهر and کارگر, محمد and کیانی, سیمین (2007) بررسی ميزان آلودگی پنيرهای سنتی تازه با گونههای سالمونلا و استافيلوکوکوس آرئوس در شهرستان جهرم- استان فارس. دوماه نامه طب جنوب, 10 (1). pp. 19-26. ISSN 4374-1735
|
Text
BPUMS-v10n1p19-fa.pdf Download (97kB) | Preview |
Abstract
زمينه: شير به عنوان يک محيط کشت مناسب برای رشد و تکثير انواع مختلف ميکروارگانيسمها عمل می کند. در طی مراحل توليد پنير، برخی ميکرو ارگانيسم ها مثل گونههای سالمونلا و استافيلوکوکوس آرئوس ممکن است باعث آلودگی آن شوند. با توجه به اينکه پنير سنتی (غير پاستوريزه) در مناطق مختلف شهری و روستايی جنوب ايران تحت شرايط غير بهداشتی توليد می گردد، هدف از انجام اين مطالعه، بررسی ميزان آلودگی پنيرهای تازه سنتی با دو باکتری سالمونلا و استافيلوکوکوس آرئوس در شهرستان جهرم (جنوب ايران) بود. مواد و روشها: تعداد 200 نمونه پنير سنتی تازه تهيه شده در شرايط استريل و يخچالی از مناطق مختلف شهری و روستايی شهرستان جهرم جمعآوری گرديد. به منظور بررسی آلودگی ميکروبی، نمونه ها با روش های استاندارد ميکروبيولوژی در آزمايشگاه مورد ارزيابی قرار گرفتند. يافتهها: از مجموع 200 نمونه پنير 101 (5/50 درصد) نمونه آلودگی با استافيلوکوکوس آرئوس را نشان دادند. درهيچکدام از نمونه ها آلودگی با گونه سالمونلا مشاهده نشد. نتيجهگيری: با در نظر گرفتن ميزان آلودگی بالای پنيرهای سنتی در ايران، توليد و توزيع آنها بايد تحت کنترل قرار گيرد و اطلاع رسانی کافی در مورد خطرات استفاده از آنها انجام شود. به منظور تعيين ساير عوامل مهم آلوده کننده شير و فرآورده های آن و مرحله يا مراحلی از توليد که بيشترين آلودگی در آن صورت می گيرد، مطالعات جامع ترضروری به نظر می رسد. واژههای کلیدی: سالمونلا، استافيلوکوکوس آرئوس، پنير، گاستروآنتريت،
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | R Medicine > R Medicine (General) |
Divisions: | Research Center > The Persian Gulf Tropical Medicine Research Center |
Depositing User: | Touba Derakhshande |
Date Deposited: | 13 Aug 2014 08:03 |
Last Modified: | 30 Sep 2014 10:46 |
URI: | http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/293 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |