بررسی تاثیرآموزش برآگاهی ونگرش زنان بالاتر از 20سال شهر بوشهر در خصوص خودآزمایی سینه(BSE)،معاینات کلینیکی سینه و ماموگرافی-1386

افراخته, سکینه and میرزایی, کامران (2008) بررسی تاثیرآموزش برآگاهی ونگرش زنان بالاتر از 20سال شهر بوشهر در خصوص خودآزمایی سینه(BSE)،معاینات کلینیکی سینه و ماموگرافی-1386. Other thesis, دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر.

[img]
Preview
Text
afrakhte1__tmp54ba9dda.pdf

Download (277kB) | Preview
Official URL: http://dlib.bpums.ac.ir/faces/home.jspx

Abstract

چکیده: سرطان پستان شایعترین سرطان تشخیصی و یکی از عوامل عمده مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان می باشد. در صورت انجام منظم تست های غربالگری توصیه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت ، خصوصا انجام ماموگرافی و معاینه بالینی پستان بصورت سالیانه در زنان بالای 40 سال و بالاتر و معاینه بالینی پستان هر یک الی 3 سال در زنان جوانتر از 40 سال منجر به کاهش قابل ملاحظه ای در مرگ و میر ناشی از سرطان پستان می شود. سرطان پستان يكي از شايع ترين سرطان هاي زنان است كه در صورت تشخيص زودرس و به موقع در مراحل اوليه شانس درمان آن افزايش يافته و موجب بالارفتن طول عمر افراد مبتلا به اين سرطان خواهد شد.مطالعه حاضر با هدف تعيين تأثير آموزش بهداشت بر آگاهي، نگرش و عملكرد زنان بالای 20 سال شهرستان بوشهر در مورد سرطان پستان وروشهای غربالگری این سرطان انجام شد. در اين مطالعه 532 زن مراجعه كننده به مراكز بهداشتي و درماني شهرستان بوشهر در طي یک دوره 6 ماهه مورد بررسي قرار گرفتند. طی یک مطالعه مقطعی ، جمع‌آوري اطلاعات از طريق پرسشنامه در دو مرحله قبل و بعد از آموزش انجام شد. تجزيه و تحليل اطلاعات با استفاده از نرم‌افزار آماري SPSS در سطح معني‌داري کمتر از 05/0انجام شد.نتايج حاصل از آزمون هاي آماري نشان داد كه بين نمره آگاهي قبل و بعد از آموزش (P<0.0001) و نيز نمره نگرش قبل و بعد از آموزش (P<0.0001) اختلاف معني داري وجود داشته است و نیز میزان انجام آزمون های BSE و CBE و ماموگرافی قبل از آموزش به ترتیب 8/34 ، 8/22 و 3/7 درصد بود که بعد از آموزش به ترتیب به 2/63 ، 6/41 و 2/13 درصد افزایش یافت (P<0.002). در اين بررسي بين سن ، وضعیت تاهل ، ميزان تحصيلات زنان وهمسرانشان ، سابقه شیردهی و مدت آن و سابقه یائسگی با سطح آگاهي و بین تعداد فرزندان ، شغل زنان ، ميزان تحصيلات زنان وهمسرانشان ، سن اولین حاملگی با سطح نگرش و وجود سابقه خانوادگی سرطان پستان عملكرد آنان ارتباط معني داري مشاهده شده است (P<0.0001).باتوجه به نتايج حاصله و تاثير مثبت آموزش بر افزايش آگاهي و نگرش و عملكرد افراد توصيه مي شود برنامه هاي آموزشي مدوني در زمينه سرطان پستان و روش های غربالگری آن در تمامي سنين برگزار شود و در جهت ارتقاء سلامت زنان از دوران بلوغ تا بعد از يائسگي به امر پي گيري و آموزش توجه بيشتري مبذول گردد.

Item Type: Thesis (Other)
Subjects: R Medicine > R Medicine (General)
Divisions: Faculty of Medicin
Depositing User: آنیتا اسلامی
Date Deposited: 16 Aug 2014 07:30
Last Modified: 17 Aug 2014 03:40
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/325

Actions (login required)

View Item View Item