بررسي تاثير 4 قرص لتروزول در زنان نابارور مبتلا به سندرم پلي کيستيک تخمدان در مراجعه کنندگان به کلينيک ابوالفضل (ع) 88-1385

شيراني, بهروز and رحماني, الهام and معتمد, نيلوفر (2009) بررسي تاثير 4 قرص لتروزول در زنان نابارور مبتلا به سندرم پلي کيستيک تخمدان در مراجعه کنندگان به کلينيک ابوالفضل (ع) 88-1385. Other thesis, دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بوشهر.

[img]
Preview
Text
shirani.pdf

Download (705kB) | Preview
Official URL: http://dlib.bpums.ac.ir

Abstract

مقدمه: PCOS ( سندرم تخمدان پلي کيستيک) شايعترين علت اوليگواوولاسيون و آن اوولاسيون هم در جمعيت عمومي و هم در زنان مبتلا به ناباروري است. القاي تخمک گذاري در زنان مبتلا به PCOS به روش هاي جراحي، دارويي و درمان با گنادوتروپين قابل انجام است. از طرفي لتروزول يک مهار کننده آروماتاز متصل به سيتوکروم p450، نوع 2 و نسل 3 است. در اين مطالعه ما بر آن شديم تا تاثير 4 قرص لتروزول در زنان نابارور مبتلا به سندرم پلي کيستيک تخمدان در مراجعه کنندگان به کلينيک ابوالفضل (ع) 88-1385 را بررسي کنيم. مواد و روش ها: در يک مطالعهprospective 105 بيمار مبتلا به نازايي به دليل سندرم پلي کيستيک تخمدان مراجعه کننده به کلينيک زنان ابوالفضل طي سالهاي 1385-1388 مي باشد. اين افراد در مراجعه اول از روزسوم قاعدگي به مدت 5روز قرص لتروزول(mg2.5) تجويز شد و در روز13-14 قاعدگي سونوگرافي جهت اندازه فوليکول انجام شد. وجود حاملگي با تست خون (-HCGß)تاييد شد. ضخامت اندومتر در دوزهاي مختلف لتروزول با سونوگرافي بررسي گرديد. در نهايت از آمار توصيفي آزمونهاي کاي دو وt استيودنت جهت تجزيه و تحليل داده ها استفاده شد. نتايج: 105 بيمار در مطالعه شرکت کرده اند ميانگين سني 67/26 سال در اين مطالعه شرکت داشتند. تعداد کل حاملگي ها 40 نفر (38%) و کل سيکل هاي تحت درمان 332 سيکل که 12% از سيکل ها منجر به حاملگي شده است. با چهار قرص در مجموع 9 مورد از سيکل ها (32/14%) عوارض ديده شد. هيچ موردي از حاملگي با دوز 10mg ديده نشد. با افزايش دوز تا 7/5mg ميزان حاملگي افزايش معني داري داشته است ولي دوز 10mg هيچ مورد حاملگي ديده نشده است. با افزايش دوز عوارض افزايش معني داري داشته است. همچنين فوليکول سازي با افزايش دوز افزايش معني داري داشته است. توليد بيش از يک فوليکول در هر سيکل نيز با افزايش دوز، افزايش معني داري داشته است. تفاوت ضخامت اندومتر بين 4 دوز تحت درمان تفاوت معني داري داشته است. بحث و نتيجه گيري: ميزان فوليکول سازي، توليد بيش از يک فوليکول و عوارض با افزايش دوز افزايش و ضخامت اندمتر با افزايش دوز کاهش يافت. ميزان حاملگي نيز با افزايش دوز دارو تا 7.5mg افزايش يافت ولي هيچ مورد حاملگي با دوز 10 mg ديده نشد. ناهنجاري جنيني نيز مشاهده نگرديد.

Item Type: Thesis (Other)
Uncontrolled Keywords: ناباروري، سندرم تخمدان پلي کيستيک، لتروزول، حاملگي، عوارض
Subjects: R Medicine > RG Gynecology and obstetrics
Divisions: Faculty of Medicin
Depositing User: خدیجه شبانکاره
Date Deposited: 17 Aug 2014 06:53
Last Modified: 17 Aug 2014 06:53
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/401

Actions (login required)

View Item View Item