حسینی, سید هادی and فاضلیان, سیاوش and حشمتی, جواد and سپیدارکیش, مهدی and پاکزاد, رضا and پوررضا, ابوالقاسم (2014) سنجش استاندارد های بخش تغذیه (HACCP ) در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه. مجله بیمارستان, 14 (2). pp. 71-77. ISSN 2228-7450
|
Text
jhosp-v14n2p71-fa.pdf Download (283kB) | Preview |
Abstract
زمینه و هدف: بخش تغذیه از جمله مهم ترین بخش های بیمارستان برای جلب رضایت و بهبود سلامت بیماران می باشد؛ که عدم رعایت استانداردهای مربوطه، موجب رشد عفونت های بیمارستانی و به خطر افتادن سلامتی افراد می گردد. با استقرار استاندارد HACCP، بسیاری از کاستی های موجود در بخش تغذیهی بیمارستان ها مرتفع می شود. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت رعایت استانداردهای سامانهی مذکور در بخش تغدیهی بیمارستان های مورد مطالعه می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کمی توصیفی- تحلیلی در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1392 انجام شد. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه HACCP بود؛ برای جمع آوری داده ها از بخش های تغذیهی بیمارستان ها از روش های مشاهده، مصاحبه و تکمیل پرسشنامه استفاده شد. سرانجام داده ها در نرم افزار تجزیه و تحلیل (SPSS18) وارد شد، برای توصیف داده ها از جداول و نمودار ها، و برای تحلیل آن از آزمون "کروس کال والیس" استفاده شد. نتایج: میانگین امتیاز و درصد رعایت استانداردهای حیطه های پنج گانه HACCP در 7 بیمارستان بررسی شده به ترتیب 58/3و21/70درصد محاسبه گردید، که در سطح مطلوب ارزیابی شد. نیز اختلاف معنی داری بین میانگین امتیاز بیمارستان ها مشاهده نشد. نتیجه گیری: هرچند وضعیت موجود مطلوب ارزیابی شد؛ ولی به دلیل اهمیت بخش تغذیه با رعایت حداکثری استاندارد ها و بهبود کیفیت در مراحل طبخ و توزیع غذا، از عفونت های بالقوه پیشگیری شده و رضایت بیماران و کارکنان جلب خواهد شد.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | رعایت، استاندارد HACCP، بخش تغذیه، بیمارستان، |
Subjects: | R Medicine > R Medicine (General) |
Divisions: | Other Journal > Journal of Hospital |
Depositing User: | Touba Derakhshande |
Date Deposited: | 20 Jun 2016 09:31 |
Last Modified: | 20 Jun 2016 09:31 |
URI: | http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/4933 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |