بررسي شيوع كلونيزاسيون استرپتوكوكوس آگالاكتيه در زنان باردار بندر بوشهر با استفاده از روش هيبريديزاسيون در موضع توسط پروب هاي فلوئورسنت(FISH)

نوروزي اصفهاني, مرجان and تاج بخش, سعيد and ايماني عيني, محمد and معتمد, نيلوفر and رحماني, الهام (2011) بررسي شيوع كلونيزاسيون استرپتوكوكوس آگالاكتيه در زنان باردار بندر بوشهر با استفاده از روش هيبريديزاسيون در موضع توسط پروب هاي فلوئورسنت(FISH). Other thesis, دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بوشهر.

[img]
Preview
Text
norooziesfahani1-15.pdf

Download (377kB) | Preview
Official URL: http://www.Dlib.bpums.ac.ir

Abstract

استرپتوکوکوس آگالاکتيه (استـرپتوکوک های گروه B یا GBS ) در تعـدادی از خانم‌ها کـلونـیزه می‌شود و ممکن است از مادر به نوزاد منتقل گردد. GBS یکی از عوامل اصلي مننژيت و سپسيس نوزادي می‌باشد. شيوع کلونيزاسيون GBS در زنان باردار کشورهاي مختلف و حتی شهرهای هر کشور ممکن است بسیار متفاوت باشد. به منظور اجراي سیاست‌های صحيح پيشگيري، لازم است شیوع این باکتری در نقاط مختلف کشورمان تعیین گردد. هدف از اين مطالعه، تعیين شيوع کلونيزاسيون استرپتوکوکوس آگالاکتيه در زنان باردار بندر بوشهر با استفاده از روش هیبریدیزاسیون در موضع توسط پروب‌های فلوئورسنت ) FISH ( بود. نمونه سواب واژن از 332 زن باردار که سن حاملگي آن‌ها 35 هفته یا بیشتر بود،گرفته شد. نمونه‌های مذکور در محیط ليم براث تلقیح شدند. به منظور ارزیابی تکنيک FISH، بر روی 285 نمونه از کل 332 نمونه، روش جداسازی و شناسایی کلنی‌ها با تک نیک‌های مرسوم آزمایشگاهی انجام پذیرفت. تمامی 332 نمونه پس از یک غنی‌سازی 7 ساعته با روش FISH با استفاده از پروب‌های الیگونوکلئوتیدی مورد آزمایش قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون آماری کای دو، من ویتنی و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل و بررسی شدند. بر اساس نتایج این مطالعه، هم حساسیت و هم ویژگی FISH برای تشخیص استرپتوکوکوس آگالاکتيه 100% بود. استرپتوکوکوس آگالاکتيه در 31 نفر از کل 332 خانم باردار تشخیص داده شد. بنابراین شیوع کلونیزاسیون آن معادل3/9% بود. نوع زایمان و سن حاملـگی مادر در زمـان نمونه‌گیری، ارتبـاط معنی‌داری با نتیجه آزمایش FISH داشت. به طوری که در خانم‌های با زایمان طبیعی و خانم‌هایی که در زمان نمونه‌گیری سن حاملگی آن‌ها کمتر از 37 هفته بود، میزان شیوع بالاتری مشاهده گردید. با توجه به اینکه پس از غنی‌سازی کوتاه مدت (7ساعته) در لیم براث، FISH با پروب‌های الیگونوکلئوتیدی حساسیت و ویژگی بسیار بالایی برای شناسایی استرپتوکوکوس آگالاکتيه نشان داد، لذا با این تکنیک می‌توان بسیار سریع تر از روش جداسازی و شناسایی با روش های مرسوم آزمایشگاهی، باکتری مذکور را تشخیص داد و خانم های باردار را غربالگری نمود. با توجه به شیوع بدست آمده در این مطالعه، انجام آزمایش قبل از زایمان و تجویز آنتی بیوتیک برای زنان باردار حامل GBS جهت پیشگیری از عفونت در نوزادان آن‌ها در بندر بوشهر ضروری به نظر می‌رسد.

Item Type: Thesis (Other)
Uncontrolled Keywords: استرپتوکوکوس آگالاکتيه ، شيوع ، زنان باردار، FISH
Subjects: R Medicine > R Medicine (General)
Divisions: Faculty of Medicin
Depositing User: سیده سمیه موسوی نژاد
Date Deposited: 19 Aug 2014 06:28
Last Modified: 19 Aug 2014 06:28
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/527

Actions (login required)

View Item View Item