عربلو, طاهره and آريائيان, ناهید and ولي زاده, مجید and حسینی, فاطمه and جلالي, محمود (2014) تاثير مصرف مکمل زنجبيل بر برخی از عوامل خطر بيماری های قلبی- عروقی در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 21 (118). pp. 1-2. ISSN 2228-7051
|
Text
RJMS-v21n118p1-fa.pdf Download (363kB) | Preview |
Abstract
زمينه و هدف : بيماری های قلبی- عروقی، علت اصلی مرگ و مير در بيماران مبتلا به ديابت است. هدف از اين مطالعه بررسی تاثير مصرف مکمل زنجبيل بر برخی از عوامل خطر بيماری های قلبی عروقی در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 است. روش کار : اين مطالعه به صورت کارآزمايی بالينی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما انجام شد. تعداد 70 بيمار ديابتی نوع 2 به صورت تصادفی در دو گروه دريافت کننده زنجبيل (35 نفر) و دارونما (35 نفر) قرار گرفتند. بيماران روزانه 1600 ميلی گرم (2 کپسول 800 ميلی گرمی) پودر زنجبيل يا دارونمای حاوی آرد گندم را به مدت 12 هفته مصرف نمودند. سطوح قند خون ناشتا، تری گليسيريد، کلسترول تام، کلسترول LDL و HDL ، پروتئين واکنش پذير C ، فشار خون سيستولی و دياستولی و اندازه دور کمر پيش و پس از مداخله سنجيده و مقايسه شد. يافتهها: اطلاعات 63 بيمار آناليز شد (33 نفر در گروه زنجبيل و 30 نفر در گروه شاهد). مصرف زنجبيل سبب کاهش معنی دار قند خون ناشتا، تری گليسيريد، کلسترول تام سرم و پروتئين واکنش پذير C در گروه زنجبيل در مقايسه با گروه شاهد شد (05/0 p< ). تغييرات کلسترول LDL ، HDL ، فشار خون سيستولی و دياستولی و اندازه دور کمر معنی دار نبود (05/0 < p ). نتيجه گيری : زنجبيل سبب کاهش قند خون ناشتا، برخی از فراکسيون های چربی خون و پروتئين واکنش پذير C در بيماران ديابتی نوع 2 شد و بنابراين می تواند جهت پيشگيری از بيماری های قلبی- عروقی در اين بيماران به کار رود. واژههای کلیدی: زنجبيل، ديابت نوع 2، چربی های خون، فشار خون، بيماری های قلبی- عروقی،
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | R Medicine > R Medicine (General) |
Divisions: | Other Journal > Razi Journal of Medical Sciences |
Depositing User: | Touba Derakhshande |
Date Deposited: | 20 Aug 2014 03:49 |
Last Modified: | 20 Aug 2014 03:49 |
URI: | http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/565 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |