نوروزی, جمیله (2005) بررسی آلودگی های باکتریایی در محیط آشپزخانه برخی از بیمارستان ها. نشریه مدیریت سلامت, 8 (19). pp. 50-54. ISSN 2008-1219
|
Text
jha-v8n19p50-fa.pdf Download (197kB) | Preview |
Abstract
مقدمه: محیط آشپزخانه ، میز تهیه غذا ، ظروف ، مایع ظرفشویی و غیره در معرض آلودگی با باکتری های مختلف قرار دارند و باکتری ها از این طریق می توانند به بیماران نیز انتقال یابند. هدف از این بررسی ، تعیین میزان و نوع آلودگی باکتریایی در محیط آشپزخانه در برخی از بیمارستان ها است. روش بررسی: در این بررس توصیفی ـ تحلیلی 4 بار از محیط اطراف آشپزخانه طروف شسته شده آماده مصرف ، میز تهیه غذا ، یخچال ، سردخانه و مایع ظرفشویی نمونه برداری شد و باکتریهای ایزوله شده با روش های استاندارد شناسایی گردیدند . یافته ها : نتایج نشان داد که باکتریها در ظظروف شسته شده ، میز ، مایع ظرفشویی و سایر سطوح آشپزخانه وجود داشتند. فراوان ترین باکتریهای یافت شده شامل انتروباکتر ، اشریسیاکلی و کلبسیلا بودند . نتیجه گیری : باکتری های روده ای که نشان دهنده آلودگی با مدفوع است در سطوح مختلف آشپزخانه یافت شد. بنابراین ، بر افزایش آگاهی و کوشش جهت رعایت بهداشت در بیمارستان برای کنترل عفونت تاکید می گردد.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | آلودگی باکتریایی، مایع ظرفشویی، کنترل عفونت |
Subjects: | Z Bibliography. Library Science. Information Resources > ZA Information resources |
Divisions: | Other Journal > Journal of Health Administration |
Depositing User: | سمیه باغبانی |
Date Deposited: | 12 Sep 2017 09:59 |
Last Modified: | 12 Sep 2017 09:59 |
URI: | http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/5960 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |