حقيقت, ندا and رستمی, علی and اقتصادی, شهریار and شيدفر, فرزاد and حيدری, ایرج and حسينی, آغافاطمه (2013) بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر شاخص های گليسمی و فشار خون در بيماران ديابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون:کارآزمايی بالينی تصادفی. مجله علوم پزشکی رازی, 20 (113). pp. 78-86.
|
Text
RJMS-v20n113p78-fa.pdf Download (344kB) | Preview |
Abstract
زمينه و هدف: شکلات و ساير فرآورده های غنی از فلاونوئيد کاکائو، به علت خاصيت کاهندگی فشار خون، به عنوان يک درمان غيردارويی توجه زيادی را به خود جلب کرده اند. بنابراين اين مطالعه با هدف تعيين اثرات 8 هفته مصرف شکلات تلخ بر قند خون ناشتا، هموگلوبين گليکوزيله (HbA1c) و فشار خون بيماران ديابتی نوع 2 مبتلا به پرفشاری خون انجام شد. روش کار: در اين کارآزمايی بالينی 69 بيمار ديابتی مبتلا به فشار خون به طور تصادفی به دو گروهمداخله (35 نفر) و کنترل (34 نفر) تقسيم شدند. گروه مداخله روزانه 25 گرم شکلات تلخ (450 پلی فنول ميلی گرم در روز) و گروه کنترل همان ميزان شکلات سفيد دريافت کردند. نمونه خون در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری گرديد و سطوح قند خون ناشتا (Fasting Blood Sugar-FBS)، انسولين ناشتا و HbA1c خون اندازه گيری شدند. در ابتدا و انتهای مطالعه فشار خون سيستولی و دياستولی، وضعيت آنتروپومتری، سطوح فعاليت بدنی، دريافت مواد غذايی نيز برآورد شد و بين دو گروه مقايسه گرديد. يافتهها: در گروه شکلات تلخ ميزان فشار خون سيستول و دياستول به طرز چشمگيری در مقايسه با گروه کنترل و ابتدای مطالعه کمتر بود (001/0p<). سطوح قند خون ناشتا (FBS) (027/0=p) و HbA1c (025/0=p) نيز در گروه شکلات تلخ در مقايسه با ابتدای مطالعه کاهش يافتند. نتيجهگيری: اطلاعات به دست آمده از اين مطالعه پيشنهاد کننده اين مطلب است که شکلات تلخ سبب بهبود فشارخون و کنترل گليسمی در بيماران ديابتی مبتلا به فشار خون می شود. واژههای کلیدی: شکلات تلخ، وضعیت گلیسمی، فشار خون، دیابت نوع 2.،
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | R Medicine > R Medicine (General) |
Divisions: | Other Journal > Razi Journal of Medical Sciences |
Depositing User: | Touba Derakhshande |
Date Deposited: | 24 Aug 2014 08:21 |
Last Modified: | 30 Sep 2014 10:40 |
URI: | http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/659 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |