درويش دماوندی, ریحانه and اقتصادی, شهریار and شيدفر, فرزاد and حيدری, ایرج and رحيمی فروشانی, عباس (2012) اثر مصرف فندق بر قند خون ناشتا، ظرفيت تام آنتی اکسيدانی، hs-CRP و فعاليت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به ديابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 19 (101). pp. 40-50. ISSN 2228-7051
|
Text
RJMS-v19n101p40-fa.pdf Download (355kB) | Preview |
Abstract
زمينه و هدف: ديابت با افزايش شاخصهای التهابی و کاهش فعاليت پاراکسوناز-1 سرمی و ظرفيت آنتی اکسيدانی همراه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف فندق بر ظرفيت تام آنتی اکسيدانی، hs-CRP و فعاليت پاراکسوناز-1 سرمی در ديابت نوع 2 انجام پذيرفت. روش کار: در اين کارآزمايی بالينی تصادفی( IRCT: 138807262602N1 ) 8 هفتهای، 50 بيمار به دو گروه مداخله و کنترل تقسيم شدند. در گروه مداخله 10% کالری دريافتی روزانه با فندق خام جايگزين گرديد. نمونه خون در ابتدای مطالعه و در پايان هفته هشتم گرفته شد. دادههای غذايی با استفاده از يادآمد 24 ساعته جمع آوری و با نرم افزار Nutritionist IV آناليز گرديد. تمام دادهها با نرم افزار SPSS 15 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. يافتهها: ظرفيت تام آنتی اکسيدانی در هر دو گروه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش معنیدار نشان داد (در گروه فندق 016/0 p= و در گروه کنترل 004/0 p= )، اما تفاوت بين دو گروه در پايان مطالعه معنیدار نبود (86/0 p= ). قند خون ناشتا، فعاليت پاراکسوناز-1 و hs-CRP سرمی نيز تفاوت معنیداری بين دو گروه نداشت (به ترتيب 38/0 p= ، 39/0 p= و 87/0 p= ). نتيجهگيری: مصرف فندق خام تأثيری بر قند خون ناشتا، hs-CRP ، ظرفيت تام آنتی اکسيدانی و فعاليت پاراکسوناز-1 سرمی در افراد مبتلا به ديابت نوع 2 ندارد.
Item Type: | Article |
---|---|
Uncontrolled Keywords: | فندق، hs-CRP، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، پاراکسوناز-1، دیابت نوع 2 |
Subjects: | R Medicine > R Medicine (General) |
Divisions: | Other Journal > Razi Journal of Medical Sciences |
Depositing User: | Touba Derakhshande |
Date Deposited: | 01 Sep 2014 05:12 |
Last Modified: | 01 Sep 2014 05:12 |
URI: | http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/788 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |