فرهنگ نگهداري مواد غذائي مردم شهر بوشهر-يك مطالعه اتنوگرافي

رواني پور, مريم and عابدي, حيدر علي and رواني پور, معصومه فرهنگ نگهداري مواد غذائي مردم شهر بوشهر-يك مطالعه اتنوگرافي. نهمین کنگره سراسری تغذیه ایران.

[img]
Preview
Text
nutcon_4991.pdf

Download (36kB) | Preview
Official URL: http://congress.tbzmed.ac.ir/nutcon/Abstract/4991

Abstract

مقدمه:غذا در تعيين هويت فرهنگي حائز اهميت بوده و داراي مفاهيم سمبوليك بسياري در ارتباط با سنتهاي خانوادگي و احساس امنيت و اعتقادات مذهبي و ...مي باشد.بيشتر جوامع در طول سالها،عقايد سنتي يا سنتهايي در ارتباط با خوراك و استفاده نمادين از غذا پيدا كرده اند.اين اطلاعات از نسلي به نسل ديگر منتقل شده و بعنوان فرهنگ غذائي شناخته مي شود.نگهداري مواد غذائي و تامين ما يحتاج غذا از دير زمان مورد توجه بشر بوده است.غذا پس ا ز توليد بايد به طريق مناسب براي زمان كمبود نگهداري شود،در غير اين صورت دچار فساد و ضايعات خواهد شد. رده هاي مختلف بهداشتي بايد نسبت به فرهنگ غذائي مردم هشيار باشند-هم به عقائد خودشان و هم به عقائد بيماران يا مراجعين توجه داشته باشند.بديهي است از آنجاييكه پزشكي جديد و فن آوري بهداشتي به تنهايي نمي تواند موثر باشد،فرهنگ غذائي وارد عمل مي شود. روش تحقيق: روش انجام اين مطالعه فرهنگ شناسي بومي (اتنوگرافي) از دسته تحقيقات كيفي مي باشد كه در آن سعي شده از طريق مشاهده از منازل و مصاحبه و رفتار تعاملي با افراد جامعه به شناخت ويژگيهاي فرهنگي مردم از قبيل روش نگهداري مواد گوشتي،لبني، سبزيجات ،حبوبات و ...شناخت بيشتر حاصل گردد، بعلاوه داده ها به روش تجزيه و تحليل مستمر مقايسه اي ( ( constant comparativeويژه تحقيقات كيفي كد بندي وتجزيه تحليل گرديد. يافته ها: يافته ها شامل عقائد،باورها،آداب ،رسوم ،عادات تهيه مواد غذائي ،طرز تلقي ،ابتكارات ،تقليد سنتها وتمايلات بصورت تم اصلي (theme) استخراج شده و در 9 دسته بعنوان مفاهيم ساختاري فرهنگ غذايي مردم بوشهر شكل داده شدند. نتيجه گيري: با توجه به شرايط اقليمي شهر بوشهر مشخص گرديد مردم در جهت تطابق با شرايط محيطي و اكثراً به روش سنتي از شيوه هايي به منظور نگهداري مواد غذائي استفاده مي كنند كه آگاهي از اين شيوه ها بويژه براي دست اندر كاران امور بهداشتي و برنامه ريزان بهداشت در جهت بهبود شيوه هاي زندگي life style بسيار حائز اهميت و مثمر ثمر بوده و اطلاعات پايه اي براي ساير تحقيقات آتي بويژه به شيوه كمي فراهم مي آورد . لغات کلیدی نگهداري مواد غذايي ، فرهنگ ، اتنوگرافي ، فرهنگ شناسي بومي ، تحقيقات كيفي

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: نگهداري مواد غذايي ، فرهنگ ، اتنوگرافي ، فرهنگ شناسي بومي ، تحقيقات كيفي
Subjects: R Medicine > RZ Other systems of medicine
Divisions: Faculty of Nursing & Midwifery
Depositing User: خدیجه شبانکاره
Date Deposited: 05 Sep 2014 15:24
Last Modified: 05 Sep 2014 15:24
URI: http://eprints.bpums.ac.ir/id/eprint/926

Actions (login required)

View Item View Item